Tonni er uddannet inden for den grafiske branche, og har tegnet og malet siden han var barn.

Han debuterede i 1977 på Charlottenborgs Forårsudstilling og blev samme år inviteret til at deltage på Charlottenborgs Efterårsudstilling.

Han er siden blevet antaget på flere censurerede udstillinger, ligesom han har udstillet overalt i landet.

I 2004 flyttede Tonni til Sønderjylland, hvor han har solgt til - og udført en række større opgaver til virksomheder som f. eks. Sundeved Efterskole, ECCO, Danfoss og Steel Team. KriseCentret i haderslev.

Portrættet er Tonni Museht’s grundlag for at fortælle menneskers historier, og han malede i mange år med en meget personlig foto- og socialrealistisk stil.

Omkring årtusind skiftet udviklede han et nyt, spændende og fabulerende formsprog. Med en forrygende farve pallet, genfortæller Tonni sagn og mytiske fortællinger.

Han tager ofte udgangspunkt i folkesagn og den Nordiske Mytologi. Det seneste skridt er at Tonni fabulerer over Jesu Lignelser, og ønsker at udstiller billederne stående i kirkerummet.

Grundlaget til en ide var lagt for Common Ground projektet. Med basis i vor fælles kulturarv skal publikum tilbydes en oplevelse for flere sanser sammen med billederne. En multikunst-event der i kirkerummet samler billedkunst og fortællinger med koncertformen og ideen om skabelsen af en ny form for salmesang.

I dag bor Tonni Museth i Svejrup ved Åbenrå hvor han også har sit atelier og et lille galleri. Tonni arrangerer løbende udstillinger ligesom hans billeder kan ses på flere permanente og skiftende udstillinger i landsdelen: Sundeved Efterskole, Scandic Hotel i Sønderborg, mf.