Dietmar Wagner bor Schulstr 8, 24890 Süderfahrenstedt /

Hjemmeside: www.diwasart.dk / Mobil: 0049 176 85165479

Født i Pinneberg 1952, Abitur, læreruddannelse i Flensborg (Prof. Uschkereit), skoletjeneste i Flensborg indtil 2015, bosat i Tyskland, gift, medlem af netværket KiN (Kunst i Norden), Kulturzentrum Slesvig forening . Grundlæggelse af kunstinitiativet Gamle Spritfabrikken, Slesvig

Udstillinger og deltagelse i udstillinger i Slesvig, Kiel, Flensborg og i Danmark:
2001 Soloudstilling Tyske Huset, KUNSTRAUM MERZ, Flensborg /2002 St.Fransziskus Hospital Flensborg, dobbeltudstilling med Matthias Marx /2007 Kunst i Gammelmark / DK (Fællesudstilling af FFKK) /2008 Deltagelse i Slesvigsk Kunstforenings Slesvigske Kunstmile / deltagelse den 2. tysk-danske kunstmesse c-art, Slesvig 2013 Deltagelse i FFKK's juryudstilling om emnet "2"  i Augustenborg og Slesvig /2019 Deltagelse i KUNSTUGEN i Sønderborg / DK
2020 Det gode naboskab / Tysk-dansk Fællesudstilling i Kunstnerhuset i Skærbæk / DK

 

Hvordan jeg arbejder
Påvirket af kunstnere fra surrealisme og abstrakt ekspressionisme kan jeg godt lide at arbejde på stemningsfuldt grundlag. Foreninger spiller en stor rolle i at finde motiver. Jeg nyder at udvikle mine egne visuelle verdener. Collaging-processer er indlysende. Jeg interesserer mig også for samspillet mellem kunst og musik. Ud over børster og kuglepenne er foretrukne værktøjer gummiskraber, spatler, vinduesviskere og sprøjteflasken.


Siden 2020 har jeg taget detaljerede billeder af mine malerier med kameraet og tegnet dem på fotolinjer ved hjælp af blow-up-processen. Jeg arbejder på denne malerflade med akryl og/eller olie. Maling og fotografering går hånd i hånd.


I øjeblikket er jeg interesseret i kvalitetskontrasten og gamle farvepigmenter fra en Angelit maler. I nogen tid nu har jeg fundet oversøiske krydsfinerpaneler ekstremt attraktive som materiale, især som malerunderlag.